Wie heeft een nieuw pand voor ons burgerinitiatief?

Sinds 3 jaar huren wij het pand op de Waagpassage dat daarvoor al 6 jaar leeg stond. Wij maakten een stadmoestuin en deden veel leuke acties voor onze stad. Aanvankelijk kregen we te horen dat het pand op de Waagpassage t.z.t. gesloopt zou gaan worden. Wanneer was nog niet bekend, maar wel binnen 5 jaar. Wij huurde het pand en beheerde het, knapte het op tot een leuke ontmoetingsplek en atelier in afwachting van een ander permanent pand. De gemeente, erg enthousiast over ons initiatief, beloofde ons mee te helpen zoeken naar een andere plek voor de komende winter. ( we deden al eens een oproep voor een kachel/verwarming, zonder succes overigens). Met de vorige eigenaar van het pand hadden we de afspraak dat we op tijd zouden horen wanneer we er uit zouden moeten.

VRAAG!
Gisteren 20 februari kregen we te horen dat het pand verkocht was aan een nieuwe eigenaar en dat we het pand geheel leeg moeten achterlaten op de 20e maart. Dus over 4 weken!
Gezien de hoeveelheid werk die dit geeft en de hoeveelheid spullen die we hebben, zijn we op zoek naar een andere ( eventueel tijdelijke) locatie. Er staat veel leeg, maar op eigen initiatief is het lastig om een ander pand te vinden.
Als we geen andere plek krijgen betekent dit het einde van ons initiatief! We willen graag door en de gemeente heeft ook niet zomaar iets beschikbaar. De stadsmanager Jeroen Wiggers is er wel mee bezig.

Wie wil een ander onderkomen voor ons vinden? mogelijkheden bieden ( busje) om onze spullen te verhuizen?!
Om te zien wat we doen en al hebben betekent voor onze stad; kijk op onze website www.hetlapp.nl en www.eetbaarLelystad.nl We zijn met een vaste kern van 8 tot 10 vrijwilligers, allen in de leeftijd van 30 tot 55 en willen graag ons initiatief voortzetten. Met ons initiatief zijn we inmiddels bekend bij stichting DOEN, Eetbaar Nederland en steden in transitie en we hebben het bordje stadsambassade van Pakhuis de Zwijger gekregen en zijn we benoemd tot Stadmaker.

Scroll naar boven