Graag willen wij advies over het herstellen van een gevel en komen wij in contact met partijen die restpartijen HPL beplating kan leveren.

8 augustus 2019

In 2017 hebben bewoners van de Geldersehoek het initiatief genomen om de wijk een opknapbeurt te geven. De focus lag daarbij op de tuinen, de achterpaden en het openbaar groen. Gemeente Lelystad, woonstichting Centrada en de Kluswinkel hebben de bewoners ondersteund. De ondersteuning bestond uit het beschikbaar stellen van materialen, gereedschappen, financiën en mankracht.

Naast het opknappen van de wijk bestond er bij een aantal particuliere woningeigenaren de behoefte om de eigen woning op te knappen. Veel particuliere woningen zijn slecht onderhouden. Voordat gestart is met het uitwerken van een plan, voor een blok van zes woningen, heeft de gemeente een bouwkundig onderzoek laten uitvoeren. Dit onderzoek is de basis geweest waarop de woningverbeteringen door de Kluswinkel en bewoners verder zijn uitgewerkt. De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:
– Schilderen van de gevels inclusief het herstellen van het voegwerk;
– Schilderen van de balkonhekken;
– Rondom vervangen van de houten boeidelen door HPL-beplating;
– Vervangen van de houten dak overstek/ plafonds (voor- en achtergevel)
– Vervangen van het aluminium plaatmateriaal aan de achtergevel door HPL-beplating.

Bewoners van de Geldersehoek 48-53 (6 woningen) en Kluswinkel hebben zich verkeken op de impact en de kosten van het project. De werkzaamheden aan de voorgevels en de kopgevels zijn afgelopen december afgerond. De werkzaamheden aan de achtergevel willen wij dit voorjaar en begin van de zomer oppakken en afronden.

Wij zoeken een partij binnen de Lelystadse uitdaging die ons bij één woning kan adviseren over het herstellen van de gevel. De gevel van deze woning was voorzien van tegels. Deze tegels zijn allemaal verwijderd. Resultaat is dat er nu vooral nog lijmresten op gevel zitten die vrijwel niet te verwijderen zijn. Graag krijgen wij / de bewoners advies hoe dat het beste hersteld kan worden.

Omdat de achterkant van de woningen ook voorzien worden van 6mm HPL beplating hebben wij nog wel platen nodig. Mogelijk heeft een van de partners een restpartij liggen die overgenomen of geschonken kan worden. De kleur van de beplating is RAL 7016 (grijs) en RAL 9010 (wit)

Deel het bericht:
"Graag willen wij advies over het herstellen van een gevel en komen wij in contact met partijen die restpartijen HPL beplating kan leveren."
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoeken

De laatste aanmeldingen

Voetbal doel

Vraag van Noodoplossing Oekraïense vluchtelingen, locatie SGL in Lelystad Voetbal doel Voor de vluchtelingenopvang zijn we op zoek naar een

Scroll naar boven