Onderhoud van een Bus(je)

30 juni 2020

Goedendag,
Het IDO kent 2 Inloophuizen in Lelystad. We ontvangen daar elke dag veel mensen die in een kwetsbare situatie zitten. In de loop der jaren zijn onze werkzaamheden gegroeid. We zijn vaak een vangnet onder de reguliere hulp. We zeggen wel eens; we willen een helper zijn voor wie geen helper heeft, maar we gebruiken ook de zin; samen staan we sterk.
Voor de vele activiteiten en projecten die er in de loop der jaren zijn ontstaan zou het ideaal zijn als het IDO een eigen busje heeft;
We werken veel samen met de kringloopwinkels in de stad. We ondersteunen mensen die in de schuldhulpverlening zitten of financieel weinig hebben met het ontvangen van de nodige klus- of inboedel materialen. Het vervoer van dit alles zou prettig zijn met een eigen bus. We hebben een vrijwillige fietsenmaker die fietsen opknapt. Oude fietsen worden opgeknapt en gegeven aan mensen in de schuldhulpverlening of mensen die vervoer nodig hebben om bijvoorbeeld naar de voedselbank of naar het werkbedrijf te gaan. (fietsen die we krijgen kunnen makkelijk vervoerd worden met de bus, ook kapotte fietsen kunnen makkelijk opgehaald worden). We willen de bus inzetten als taxifunctie, we gaan af en toe op stap en we willen meer zichtbaar zijn in de omliggende wijken.
We willen onze kledingwinkel (de bijna gratis winkel) kunnen verhuizen naar de dukdalf, waar we straks ook 2 wekelijks een Inloop houden.
Kortom; Een bus maakt het IDO nog flexibeler dan we al zijn!

Voor de eenmalige aanschaf van de bus zijn we bezig met een fondsaanvraag.
Voor structureel onderhoud van de bus zouden we een beroep willen doen op de ondernemers die aangesloten zijn bij de Lelystadse uitdaging.

Mochten er mogelijkheden zijn om benzine te bekostigen dan zijn we daar uiteraard ook enorm mee geholpen.

Deel het bericht:
"Onderhoud van een Bus(je)"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoeken

De laatste aanmeldingen

Voetbal doel

Vraag van Noodoplossing Oekraïense vluchtelingen, locatie SGL in Lelystad Voetbal doel Voor de vluchtelingenopvang zijn we op zoek naar een

Scroll naar boven