Nieuwe helden bereiden het Lelystadse Sponsordiner

17 oktober 2022

De Lelystadse Uitdaging organiseerde afgelopen donderdag voor de zesde keer het Lelystad Sponsordiner. Deze maatschappelijke én culinaire belevenis stond dit jaar in het teken van de nieuwe Lelystadse helden en was wederom een groot succes.

Het diner vond plaats in de Aardappelschuur op het erf van Boerkok. De perfecte plek voor een unieke en culinaire belevenis. Ieder gerecht was gesponsord en stond voor een eigen maatschappelijk verhaal. Met lokale Flevolandse smaken en bereid met passie. Dit jaar door onze nieuwe Lelystadse helden.


Nieuwe horecahelden van Praktijkonderwijs de Steiger in actie.

Nieuwe Lelystadse helden
Het vier-gangen diner werd verzorgd door de nieuwe keukenhelden van praktijkonderwijs De Steiger uit Lelystad; ondersteund door Jacco van der Stel, docent praktijkschool , Bilal Bouazza  van Laymous en Boerkok, die hun talenten geheel belangeloos inzetten om er weer een geslaagd diner van te maken. ‘Superleuk!’, aldus een van de leerlingen. ‘Met deze koks heb ik echt weer heel veel geleerd. Zij koken toch met andere, voor mij nieuwe, technieken. Die hadden we nog niet op school gehad’. Ook de jongeren van Challenge Up en Concern voor Werk boden dit jaar weer hun hulp aan. Onze horecahelden zorgden voor een gastvrij ontvangst en serveerden als echte professionals ‘Water & Brood’, ‘Flevolandse bhadji’, ‘Hengel werpen’, ‘Polderkip met hutspot 2.0’ en ‘Mooie Heleentje’. Stuk voor stuk (h)eerlijke gerechten, gemaakt met lokale producten. Op de vraag wat nu het allerleukste aan de avond was, antwoordde een van de dames spontaan: ‘Het proeven! Maar natuurlijk ook dat we samen achter elkaar aan de zaal in liepen en zelf uit mochten serveren’.


Fotograaf: Patricia Pietersen

Samen maak je impact
Ook deze editie van het maatschappelijke impact-diner is geheel door vrijwilligers en sponsoren mogelijk gemaakt. De opbrengst van de verkoop van de kaarten maakt het werk van de Lelystadse Uitdaging mogelijk. Hierdoor kan de Uitdaging een nog betere bijdrage leveren aan Lelystad. Sacha Gaus, voorzitter van de Lelystadse Uitdaging kijkt trots terug op een geweldige avond: ‘Na zes edities kan je wel spreken van een geweldig mooie traditie. Eén grote match! Een diner tot stand gekomen uit allemaal kleine matches. Dat is voor mij hét bewijs dat je alleen samen impact kan maken. Daarom een hele grote dankjewel voor eenieder die dit sponsordiner mogelijk heeft gemaakt!’.

Deel het bericht:
"Nieuwe helden bereiden het Lelystadse Sponsordiner"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Opslagruimte

Vraag van Roparunteam Flevoland in Lelystad Opslagruimte Ergens in de loop van het jaar hebben we een vraag. Onze spullen

Kerstpakketten actie 2023

Ook dit jaar zet de Lelystadse Uitdaging zich weer in voor minimagezinnen in Lelystad met onze speciale kerstpakkettenactie. In Lelystad

Scroll naar boven