Netwerken, borrelen én matchen

Tijdens de eerste netwerkbijeenkomst van 2022

Op 1 juni vond de eerste fysieke Lelystadse Uitdaging-netwerkbijeenkomst van dit jaar plaats. Ruim 60 partners van de Lelystadse uitdaging waren aanwezig bij het Werkbedrijf Lelystad, onze gastheer deze keer.

Na een introductie en een uiteenzetting van de uitdagingen voor 2022, konden we een korte impressie van het jaarverslag van de Lelystadse Uitdaging van 2021 tonen. Een videoversie deze keer, met medewerking van verschillende betrokken partners. Nieuwsgierig? Bekijk de uitgebreide versie op onze site.
Jaarverslag 2021

Ook Burgemeester Mieke Baltus, ambassadeur van de Uitdaging, was aanwezig. Zij nam ons mee in het belang van een goed MVO-netwerk voor Lelystad en benoemde mooie voorbeelden waarmee zij de Lelystadse Uitdaging en alle partners complimenteerde als sociale verbinder van Lelystad . Een netwerk zoals de Lelystadse Uitdaging, waarin ondernemers en maatschappelijke organisaties elkaar vinden in een vraag en aanbod.

Tot slot vertolkte onze eigen Stadsdichter Thomas Gerla een gedicht dat hij speciaal voor de Lelystadse Uitdaging maakte. Een gedicht over een uitdaging die we als ieder mens hebben, om iets voor elkaar te betekenen. Daar is maar één ding voor nodig: je openstellen voor elkaar en hulp durven vragen én bieden. De moeite waard om eens terug te lezen, je vindt het gedicht op. Link gedicht

En wat is een netwerkbijeenkomst van de Uitdaging zonder pitches? Voor twee impactmakers voor een socialer en sterker Lelystad was er deze middag ruimte om te pitchen. Vera Vreugdenhil van Lelystad Schoon wist in 10 minuten iedereen te overtuigen dat een Lelystad zonder zwerfafval mogelijk is als we er samen aan werken. En dat is gelukt, Vera kreeg van alle kanten hulp aangeboden. Dat zelfde gold voor André van der Galiën van het Leger des Heils. Hij pitchte samen met Henny voor hulp van coaches voor zijn vrijwilligers om heb verder te helpen in hun vrijwilligersrol en het eigen privéleven. Mooi om te zien dat beide pitches leidden tot verschillende matches.

Uiteraard was er tijd voor matchen en netwerken onder het genot van een hapje en een drankje, maar niet nadat Sacha haar droom het gedeeld. De droom om alle ondernemers in het land de kans te geven om maatschappelijk te ondernemen; via de Uitdaging. Help jij mee? Zorg dat je dit jaar minimaal een Lelystadse ondernemer vriend van de Lelystadse Uitdaging maakt.

Samen maken we impact!

#lelystadse Uitdaging

Scroll naar boven