Japanse Sierkers voor Zuiderzeewijk na match Lelystadse Uitdaging

14 april 2021

Japanse Sierkers voor Zuiderzeewijk na match Lelystadse Uitdaging

Lelystad Vandaag woensdag 14 april was de officiële onthulling van de boom die Lelystad Airport Businesspark (LAB) doneert aan de bewoners en kinderen van de Zuiderzeewijk. Via De Lelystadse Uitdaging kwamen beide partijen met elkaar in contact en werd er weer een waardevolle en duurzame match gemaakt tussen het bedrijfsleven in Lelystad en een waardevol maatschappelijk project in de stad: Stichting Met Inzet Lukt Alles (M.I.L.A.).

De boom werd feestelijk onthuld in de aanwezigheid van zo’n 50 buurtkinderen en ook de oudere bewoners van de wijk waren uitgenodigd. Mila Romijn van Stichting M.I.L.A was duidelijk ontroerd door de donatie. “Het is zo mooi dat we dit hebben mogen krijgen. Ik had al 2 jaar een droom voor een grote boom voor de kinderen en mensen in onze wijk en nu staat hij er echt,” aldus Mila. Tijdens de onthulling konden de kinderen genieten van heerlijk vers roomijs van de IJsbrouwers, lid van De Lelystadse Boer. Met een officieel tintje werd een grote zwerfkei onthuld met daarop een plakkaat met de tekst: Deze Japanse Sierkers is een donatie van Lelystad Airport Businesspark aan Stichting M.I.L.A. Met Inzet Lukt Alles. Bedoeld voor alle bewoners en kinderen van de Zuiderzeewijk.

Voor Stichting M.I.L.A zorgde LAB dat er een grote Japanse Sierkers van vijf meter hoog is geplant bij het voetbalveld in de Lelystadse Zuiderzeewijk. De boom staat op de plek waar eerst een boomstronk stond. Met goedkeuring van de gemeente is de boomstronk verwijderd en vervangen voor de nieuwe boom. De Prunus Serrulata ‘Kanzan’ is een van de bekendste Japanse kersen, die in de periode april/mei bloeit met prachtige roze bloesem. Rini Schoutsen, directeur OMALA N.V. (Ontwikkeling Maatschappij Airport Lelystad Almere): “Deze donatie laat de samenhang zien die er is tussen wonen en werken en daarmee tussen woonwijken en bedrijfsterreinen. Met elkaar maken we de stad mooier, beter en ook groener. De een kan niet zonder de ander.”

In het voorjaar werden op het nieuwe bedrijventerrein van LAB ongeveer 400 nieuwe bomen geplant. Het planten van deze bomen was aanleiding om gelijktijdig meer groen in de rest van Lelystad te stimuleren. Zo zorgt LAB voor meer groen op het bedrijventerrein én in Lelystad. Naast de boom voor de Zuiderzeewijk doneert LAB met dank aan De Lelystadse Uitdaging binnenkort ook acht fruitbomen en de benodigde spullen en materialen aan de moestuin van Woonzorg ’t Landleven in de Groene Velden.

Deel het bericht:
"Japanse Sierkers voor Zuiderzeewijk na match Lelystadse Uitdaging"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoeken

Het laatste nieuws

Opslagruimte

Vraag van Roparunteam Flevoland in Lelystad Opslagruimte Ergens in de loop van het jaar hebben we een vraag. Onze spullen

Scroll naar boven