Groene match: Dagbesteding Het Groene Huis ontvangt 8 fruitbomen

27 mei 2021

Dagbesteding Het Groene Huis ontvangt 8 fruitbomen

De moestuin van dagbesteding Het Groene Huis van Woonzorg Flevoland werd gisteren verrijkt met 8 fruitbomen die werden gedoneerd door Lelystad Airport Businesspark. De dagbesteding in de Groene Velden voor mensen met beginnende dementie verbouwde in hun tuintje al zelf groente en fruit. De jonge fruitbomen zijn een mooie aanvulling. Casemanager Sandra: “Volgend jaar kunnen we samen met de deelnemers misschien wel appeltaart maken van onze eigen appels.” Naast de fruitbomen doneerde Lelystad Airport Businesspark ook potgrond en de benodigde tuingereedschappen voor de moestuin.

Stefan Bakker overhandigde namens donateur Lelystad Airport Businesspark een gegrafeerd houten bord aan deelnemer Wim. Waarna de fruitbomen geplant werden door jongeren van Challenge Up Welzijn Lelystad. De jongeren staken samen met de deelnemers hun handen uit de mouwen om de boompjes in de grond te zetten. Als dank ontvingen de jongeren een cadeaubon van Kartcentrum Lelystad, wat is gevestigd vlakbij het bedrijventerrein van Lelystad Airport Businesspark. De jongeren zullen de komende tijd structureler met het Groene Huis en haar deelnemers activiteiten ondernemen.

De verschillende partijen kwamen met elkaar in contact via De Lelystadse Uitdaging. Zij zorgen voor waardevolle matches tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke projecten in Lelystad. Stefan Bakker: “Begin dit jaar plantten wij zelf 400 bomen op ons nieuwe bedrijventerrein en we wilden graag gelijktijdig meer groen in de rest van Lelystad stimuleren. In april doneerden we al een sierkers aan Stichting M.I.L.A. in de Zuiderzeewijk en nu mogen we hier de mensen blij maken met 8 fruitbomen en nieuw tuingereedschap.”

Deel het bericht:
"Groene match: Dagbesteding Het Groene Huis ontvangt 8 fruitbomen"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Kerstpakketten actie 2023

Ook dit jaar zet de Lelystadse Uitdaging zich weer in voor minimagezinnen in Lelystad met onze speciale kerstpakkettenactie. In Lelystad

De Laatste Pluk

Vorige week vrijdag vond de eerste plukdag voor de landelijke actie ‘De Laatste Pluk’ van de Nederlandse Uitdaging in Flevoland

Scroll naar boven