Gezonde match! Vrijwilligers plukken tienduizenden appels voor de voedselbank, provincie Flevoland hielp mee!

25 oktober 2021

Afgelopen zaterdag zijn er duizenden appels geplukt door enthousiaste vrijwilligers uit het bedrijfsleven. Ook gedeputeerden Jan Nico Appelman, Jop Fackeldey van provincie Flevoland en de burgemeester van Dronten, Jean Paul Gebben hielpen mee. Zij staken letterlijk de handen uit de mouwen en hebben samen met o.a. Rotarians en Lions 5500 kilo Golden Delicious geplukt. Een fantastisch resultaat!

De appelpluk is een enorm succes, in totaal is er op drie zaterdagen 15.000 kilo geplukt. Dat zijn 85.000 appels. De oogst wordt gedeeld met de voedselbanken in Lelystad en Zeewolde, het Leger des Heils, Stichting MILA en andere provincies. Iedereen verdient tenslotte een gezonde appel!

De appels zijn gedoneerd door verschillende fruitteeltbedrijven in Dronten, zij stelden hun laatste oogst beschikbaar. Astrid Minnaard van fruitbedrijf Minnaard: “Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om het goed te hebben. Soms gebeuren er dingen in het leven waar je geen grip op hebt en waardoor je het financieel zwaar hebt. Dan wil je geen zorgen hebben of er wel eten op tafel komt. Als wij op deze manier daarbij kunnen helpen, doen wij dat graag.”

Voedselbank Dronten nam het initiatief voor deze geweldige actie doordat er een tekort aan fruit was. Zij daagden de fruittelers uit om fruit beschikbaar te stellen en organiseerden de plukdagen. De Lelystadse Uitdaging nam de uitdaging aan om het bedrijfsleven en partners te betrekken.

Dank aan iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd.

Samenleven, samenwerken, samen doen!

#voedselbank, #gezondevoeding, #circulaire economie #duurzaam #samenwerken

Doe je volgend jaar ook mee?

Deel het bericht:
"Gezonde match! Vrijwilligers plukken tienduizenden appels voor de voedselbank, provincie Flevoland hielp mee!"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Opslagruimte

Vraag van Roparunteam Flevoland in Lelystad Opslagruimte Ergens in de loop van het jaar hebben we een vraag. Onze spullen

Kerstpakketten actie 2023

Ook dit jaar zet de Lelystadse Uitdaging zich weer in voor minimagezinnen in Lelystad met onze speciale kerstpakkettenactie. In Lelystad

Scroll naar boven