Dit jaar ruim 1100 Lelystadse inwoners verrast met de kerstpakkettenactie van de Lelystadse Uitdaging

9 januari 2023

De kerstpakkettenactie van de Lelystadse Uitdaging heeft dit jaar ruim 1100 kerstgeschenken opgeleverd. Een prachtig resultaat dat mogelijk is gemaakt door het Lelystadse bedrijfsleven dat zich dit jaar nog guller en vrijgeviger toonde dan vorig jaar. De pakketten werden in de week voor kerst uitgedeeld door onder andere het Leger des Heils, Stichting IDO, Resto van harte, Open je hart, Vluchtelingenwerk, MILA, en de jongeren van Challenge Up (Welzijn Lelystad).

Simone Veldt, manager van de Lelystadse Uitdaging: “Ik ben echt trots op iedereen die een bijdrage heeft geleverd, in welke vorm dan ook. En natuurlijk geweldig dat het bedrijfsleven zich zo om Lelystad bekommert. Iedereen die doneert vindt het een fantastische actie en wil graag bijdragen. Het samendoen is de kracht van deze actie. Alleen zo kunnen we het verschil maken.”

Aandacht én een extra steuntje in de rug
Er zijn veel mensen in Lelystad die – zeker in de dure feestmaand december – een kerstpakket heel goed gebruiken. De geschonken pakketten worden dit jaar tijdens de kerstperiode weer verspreid onder gezinnen die een relatie hebben met Vluchtelingenwerk, Stichting M.I.L.A., Stichting IDO, Open je Hart, Resto Van Harte en het Leger des Heils. Maar ook ouderen van wooncomplex de Buizerd en gezinnen van jonge mantelzorgers hebben dit jaar pakketten ontvangen. Andre van der Galien, Leger des Heils: “Een geweldige actie waarmee we dit jaar nog meer mensen kunnen helpen. Het is voor velen een moeilijke tijd en dan is wat extra aandacht en zo’n steuntje in de rug meer dan welkom. Je moet niet onderschatten hoe belangrijk zo’n gebaar is!”

Grote lokale betrokkenheid
De Lelystadse Uitdaging verbindt het lokale bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties met als doel de leefkwaliteit van de bewoners in Lelystad te verbeteren, door het inzetten van middelen, materialen en menskracht.

Sandra Kamp van StiPinzicht training en Floris Kruijsifix van Ekris BMW en Mini waren ook dit jaar als matchgroepleden van de Lelystadse Uitdaging de kartrekkers van de kerstpakkettenactie, met ondersteuning van Esther van Gelder, officemanager van Burger Support. Sandra: “Het is echt geweldig om te zien hoe enthousiast de bedrijven reageerden op onze vraag om mee te doen met deze actie. Samen met hen hebben wij dit voor elkaar gekregen.” Esther vult aan: “Ja helemaal eens. Een groot gebaar van alle betrokken ondernemers en maatschappelijke organisaties. Dit toont hoe betrokken zij zijn bij de inwoners van Lelystad én de stad! Samen zijn we tot veel in staat, dat blijkt maar weer.”

Over de Lelystadse Uitdaging
De Lelystadse Uitdaging wordt gedreven door een club enthousiaste matchgroepleden uit het Lelystadse bedrijfsleven. Zij zetten zich in om de uiteenlopende aanvragen van maatschappelijke organisaties te realiseren. Dit zijn uitdagingen op het gebied van Materialen (spullen), Middelen en Menskracht (extra handen, creativiteit, kennis en kunde) die bijdragen aan een betere leefkwaliteit.

Foto’s gemaakt door Patricia Pietersen Photography

Deel het bericht:
"Dit jaar ruim 1100 Lelystadse inwoners verrast met de kerstpakkettenactie van de Lelystadse Uitdaging"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Kerstpakketten actie 2023

Ook dit jaar zet de Lelystadse Uitdaging zich weer in voor minimagezinnen in Lelystad met onze speciale kerstpakkettenactie. In Lelystad

De Laatste Pluk

Vorige week vrijdag vond de eerste plukdag voor de landelijke actie ‘De Laatste Pluk’ van de Nederlandse Uitdaging in Flevoland

Scroll naar boven