Appelplukkers gezocht! Help de voedselbank aan gezond fruit.

Vraag van Groente & Fruitbrigade IJselmuiden in IJsselmuiden

Appelplukkers gezocht! Help de voedselbank aan gezond fruit.

De Groente & Fruitbrigade zoekt vrijwilligers om appels te plukken die anders verloren gaan. De geplukte appels gaan naar de Voedselbanken, die te weinig fruit (en groente) kunnen aanbieden aan hun klanten.

Vele duizenden kilo’s appels worden niet geplukt vanwege een verkeerde kleur of afmeting, omdat supermarkten die appels niet willen hebben. Fruittelers laten deze appels hangen en uiteindelijk valt het fruit op de grond en dat is natuurlijk een verspilling van goed en gezond fruit.

Hier doen we het voor!

Waarom?
Voor Voedselbanken is het wekelijks een hele puzzel om het voedselpakket voor de klant een gezonde inhoud te geven. Vaak krijgt een Voedselbank overschotten van supermarkten, waar producten bij zitten die niet tot de Schijf van 5 behoren. Denk hierbij aan chips, cola, energiedrankjes, enzovoorts. Te weinig fruit (en groente) dus. Fruit is niet te betalen voor mensen die moeite hebben om rond te komen.
Het totaal aantal klanten van de Voedselbanken in Nederland is momenteel 90.000 personen! Dit aantal neemt de laatste tijd alleen maar toe.

Ons doel
De Groente & Fruitbrigade wil dit jaar bij 13 fruittelers in de regio appels plukken (Zeewolde, Dronten, Marknesse en Kraggenburg). Alle appels die we plukken, worden binnen korte tijd gebruikt in de voedselpakketten van de Voedselbank. We mikken op minstens 60.000 kilo appels.

Onze wensen
We vragen de Lelystadse en Harderwijkse Uitdagingen om te helpen bij de organisatie van de zogeheten laatste pluk. Naast vrijwilligers uit het bedrijfsleven om een (dag)deel te komen plukken, zijn we o.a. op zoek naar:
• catering
• vervoer van groepen plukkers naar en van de fruittelers
• kruiwagens
• coördinatoren
• entertainment
• media-aandacht

Wie bereiken we?
Fruittelers, Voedselbanken en klanten van de regionale Voedselbanken (Lelystad, Harderwijk, Dronten, Elburg, Kampen, Zwolle, Almere, enz.).

Wat willen wij ervoor terugdoen?
Vanwege onze samenwerking met de Lelystadse Uitdagingen en Hardewijkse Uitdaging stellen we fruit ter beschikking aan hun lokale doelen. In Lelystad gaat dat bijvoorbeeld naar Stichting MILA, het IDO en het Leger des Heils.
Lijkt het je als bedrijf of organisatie leuk om met je collega’s een (dag)deel te komen plukken? Of zie je voor jezelf een rol weggelegd op het gebied van catering, kruiwagens of entertainment? Meld je dan aan bij simone@lelystadseuitdaging.nl

Groente & Fruitbrigade IJsselmuiden
Projectleider Arie Burggraaf
Arie.burggraaf@groentefruitbrigade.nl

Groente & Fruitbrigade


Woldweg 3
8271 PL IJsselmuiden
Tel. 06-38591055

Vanwege onze samenwerking met de Lelystadse Uitdagingen en Hardewijkse Uitdaging stellen we fruit ter beschikking aan hun lokale doelen. In Lelystad gaat dat bijvoorbeeld naar Stichting MILA, het IDO en het Leger des Heils.

Scroll naar boven