Vrijwilligers gezocht voor Bliksemstages!

27 mei 2021

JINC Flevoland organiseert op basis- en middelbare scholen in Lelystad (en Almere) Bliksemstages. Voor Corona was het zo dat een groepje van 8-10 leerlingen een ochtend op bezoek kwam bij een bedrijf en daar in een paar uur tijd leerde over het bedrijf en de diverse beroepen en natuurlijk met een praktische opdracht zelf konden ervaren hoe het werk in elkaar steekt en of het bij ze past.

Nu het helaas niet mogelijk is om leerlingen naar de bedrijven te laten komen, brengen we de bedrijven naar de klas: fysiek of digitaal. In een Bliksemstage van 75 minuten geef je met behulp van het digibord en bijvoorbeeld een PowerPoint presentatie een beeld van je bedrijf, de beroepen en gaan de leerlingen in de klas of op het schoolplein praktisch aan de slag voor eenzelfde ervaring! Daarna doe je hetzelfde voor een andere groep. Het kost dus nog steeds een ochtend en misschien 1,5 uur voorbereiding.

Ondanks dat het natuurlijk een bezoek aan een bedrijf niet kan evenaren wordt het wel net zo gewaardeerd door de leerlingen! Juist nu in Corona-tijd is het belangrijker dan ooit om deze jonge Lelystedelingen perspectief te bieden. Ze een kans te geven om te ontdekken waar hun talenten liggen en hoe ze die het beste in kunnen zetten voor hun toekomst.

Voor Lelystad zijn we nog op zoek naar enthousiaste bedrijven die zich graag maatschappelijk willen inzetten voor deze doelgroep en samen met de leerlingen een bijzondere ochtend wil ervaren. Bijzonder omdat het heel dankbaar is om je passie voor je beroep en bedrijf te mogen delen met deze jonge mensen. En wie weet zit er wel een leerling tussen die dit niet vergeet en later bij je komt solliciteren omdat ze dankzij jou dezelfde passie hebben ontdekt!

Iedereen groeit met JINC! Kinderen leren wat nodig is voor een vliegende start op de arbeidsmarkt, bedrijven zetten maatschappelijke idealen om in de praktijk en werknemers halen plezier en voldoening uit het delen van hun ervaring.

Doe jij mee?

Deel het bericht:
"Vrijwilligers gezocht voor Bliksemstages!"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

De laatste aanmeldingen

Drukwerk

Vraag van Roparunteam Flevoland in Lelystad Drukwerk 1. Ons team is afgelopen dinsdag teruggekeerd van een bijzondere Roparun. Als herinnering

Airco warm en koeltechniek

Vraag van Stichting Voedselbank Gezin en Dier in Lelystad Airco warm en koeltechniek We zoeken voor onze kantoorunit 3×10, op

Scroll naar boven