Vrijwilligers nodig voor projecten in het onderwijs

Kun jij binnenkort een paar uur vrijmaken in je agenda? En wil je graag iets betekenen voor een jongere die door de coronacrisis achterop is geraakt? Meld je dan aan als vrijwilliger bij JINC!

We zijn voor Lelystadse scholen op zoek naar enthousiaste bedrijven die zich maatschappelijk willen inzetten. Door de bliksemstages en sollicitatietrainingen bieden we Lelystadse jongeren perspectief, en dat is juist nu zo hard nodig!

Bliksemstage:
Als je niet weet wat er te koop is, kan je ook niet kiezen. Klinkt logisch, maar voor veel jongeren gaat die wijsheid niet op. Ze moeten namelijk wel kiezen. Ook als ze geen idee hebben wat ze kunnen en willen worden.

Daarom organiseert JINC het project Bliksemstage. Leerlingen van de basisschool en het vmbo ontdekken daarbij wat voor sectoren en beroepen er bestaan. Op de werkvloer, maar sinds de uitbraak van Corona ook in de klas of online. Op die manier zorgen we ervoor dat kinderen hun horizon verbreden. Elk bedrijf kan mee doen, ongeacht de Corona-maatregelen.

Sollicitatietraining:
Hoe leuk om leerlingen juist in deze tijd te helpen bij zichzelf presenteren en hun kansen op een bijbaan of stageplek te vergroten!? En nog leuker, het trainen vindt plaats in duo’s, dus als je gezellig samen met een relatie of collega de training wil geven kan dit ook!

Tijdens een sollicitatietraining leren jongeren hoe ze indruk kunnen maken op een potentiele baas. Jezelf voorstellen, oogcontact maken, vragen stellen. Het is zo simpel, maar je moet het wel even weten! Als sollicitatietrainer vergroot je hun kans op een goede bijbaan of stageplek, en je krijgt er zelf een flinke stoot energie van.

Help mee!
Strijd je met JINC mee tegen kansenongelijkheid? Neem contact op en wie weet inspireer jij straks de toekomst van Nederland. Kijk voor meer informatie op www.jinc.nl/doe-mee/ of mail voor een vrijblijvende kennismaking naar flevoland@jinc.nl.

Scroll naar boven