Jammy Wasteless Kitchen zoekt mogelijkheden om voedselverspilling tegen te gaan in Lelystad

30 juni 2020

Jammy Wasteless kitchen organiseert bewustmakende workshop waarin jongeren leren over de waarde van voedsel. Waarin we creatief koken met reststromen, seizoens en lokale producten en deze langer houdbaar maken. En waar we gezond eten aanbieden op scholen en maatschappelijke instellingen.
Om de workshops te kunnen starten hebben we een keuken nodig, het liefst op wielen zodat we langs kunnen gaan op scholen en in de wijken. Losse benodigdheden in de keuken zijn: grote vriezer en koelkast, een vacumeer, een grote oven, een fornuis (gas of elektrisch) en het nodige kookgerei zoals pannen ed. Daarnaast hebben we veel weckpotjes nodig om onze producten in te bewaren.
Om de voedseloverschotten te verzamelen hebben we daarnaast een elektrische bakfiets nodig. De jongeren kunnen zo zelf in de omgeving Lelystad de voedseloverschotten ophalen. Ze voelen op deze manier meer betrokkenheid bij het project en bij de plek waar het voedsel vandaan komt.
Bij Jammy Wasteless Kitchen koken we zoveel mogelijk met voedseloverschotten en reststromen, daarom willen we graag in contact komen met producenten, cateraars en horeca die regelmatig voedsel over hebben. We kunnen daar nog heerlijke maaltijden en houdbare producten van maken.
Ook verwelkomen we keuken professionals die een workshop willen geven aan de onze jongeren.
Als mensen of instellingen geïnteresseerd zijn om onze wasteless catering of producten af te nemen of te verkopen horen we dat ook graag.
Heeft u nog andere ideeën of weet u een initiatief waar Jammy zich bij aan kan sluiten daan horen we dat graag!

Deel het bericht:
"Jammy Wasteless Kitchen zoekt mogelijkheden om voedselverspilling tegen te gaan in Lelystad"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Search

De laatste aanmeldingen

PR hulp en materialen

Vraag van Stichting Alle Handen Ineen in Almere PR hulp en materialen Wij van Stichting Alle Handen Ineen kunnen hulp

Oprichten Energiecoöperatie (EC)

Vraag van Energiek Lelystad (voorlopig) in Lelystad Oprichten Energiecoöperatie (EC) De oprichting van een EC vergt, met name na de

Triplex en tengellatten

Vraag van Flevolandse Theatervereniging JTL in Lelystad Triplex en tengellatten Ons decor wordt geregeld hergebruikt maar een aantal zijn nu

Beamer een scherm te leen

Vraag van OldStars -tennis en De Derde Helft bij ITL voor 55 + in Lelystad Beamer een scherm te leen

Scroll naar boven