Verwendag on Tour

Ruim 300 Lelystedelingen hebben genoten van de Verwendag on Tour van de Lelystadse Uitdaging
Afgelopen woensdag heeft de Lelystadse Uitdaging ruim 300 Lelystedelingen die geen ruimte hebben voor leuke extra’s, een Verwendag aangeboden. Bijna 40 bedrijven en organisaties hebben zich samen met vrijwilligers ingezet om deze inwoners een leuke, zorgeloze en ontspannen dag te bezorgen.

Verwendag on Tour
Een grote groep inwoners van Lelystad heeft moeite met rondkomen. Voor hen is het lastig om in de basisbehoeften te voorzien en is er geen ruimte voor leuke extra’s. Tijdens de Verwendag on Tour werd deze groep in het zonnetje gezet. Overdag kon een bezoekje aan de kapper worden gebracht of kon men zich lekker laten verwennen met een ontspannende massage. Verder was er een uitgebreid keuzeprogramma met uitjes, zoals een bioscoopbezoek, bowlen of een bezoek aan Aviodrome. Aan het einde van de dag verwelkomde Wethouder Fackeldey alle gasten op het feest in De Hanzeborg, waar zanger Roy Oostweegel een spetterend live optreden verzorgde. Na afloop kreeg iedereen een cadeautje mee en als klap op de vuurpijl was er ‘s avonds een speciale VIP-avond bij de Groene Sluis, waarbij ieder huishouden een shoptegoed en nog eens 25% extra korting kreeg. ‘De reacties op het feest waren hartverwarmend, kinderen genoten van de Tovertafel, werden geschminkt en de brandweer zorgde voor veel waterplezier. Ouders waagden een dansje en zelfs de polonaise werd ingezet. Iedereen heeft kunnen genieten van een dag vol plezier’, aldus Simone Veldt, manager Lelystadse Uitdaging.

De Lelystadse Uitdaging helpt mensen verder
De Lelystadse Uitdaging organiseerde deze dag in het kader van de landelijke campagne ‘Wie help jij vooruit?’, die loopt van 20 tot en met 24 november 2017. Landelijk worden er diverse evenementen georganiseerd. De Lelystadse Uitdaging doet mee met dit initiatief om zo aandacht te vragen voor het thema Armoede. Voor mensen die structureel in een situatie van armoede leven, is vooral het gevoel niet mee te kunnen doen aan het gewone leven een grote last om te dragen. Tijdens het Uitdaging XXL event willen we daar aandacht aan schenken door 300 Lelystedelingen een dag vol ontspanning te bieden.

Bedrijvennetwerk
De Lelystadse Uitdaging is een bedrijvennetwerk dat zich graag inzet voor de maatschappij. Zij zijn de uitdaging aangegaan om een Verwendag te organiseren voor gebruikers van de Voedselbank in Lelystad. Matchgroepleden Dennis Geerlings van Topfit en Huong Nguyen van de VN Apotheek namen deel aan het projectteam. Dennis Geerlings: ‘kleine moeite, een groot gebaar, het moet voor iedereen mogelijk zijn verwend te worden”. Huong Nguyen: “ik zet mij graag in om mensen een zorgeloze dag met plezier te kunnen bieden”.

Bij de organisatie van dit evenement zijn stichtingen betrokken die met de gekozen doelgroep werken en daar kennis en ervaring mee hebben. De lokale partners zijn Welzijn Lelystad en Stichting IDO. Via deze partners bereiken ze de gezinnen en individuen die deze dag goed kunnen gebruiken. “Het is prachtig om samen met het Lelystadse bedrijfsleven de handen in één te slaan. Mensen moeten soms het hele jaar lang al stil staan bij wat ze uitgeven. Het is heel confronterend als er nooit iets mogelijk is. Samen kunnen we ervoor zorgen dat dat één dag in het jaar even anders is. Dat is een heel mooi cadeau.” Veerle Rooze, directeur Stichting IDO Lelystad.

 

 

Scroll naar boven