Het sponsor Aspergediner smaakt naar meer:

19 SMAAKVOLLE MAATSCHAPPELIJKE MATCHES GEMAAKT

De sterren van de avond: leerling-koks van de Steiger en de horecacrew van het Werkbedrijf zijn voor 1 dag chef-kok

Op 10 mei vond het Aspergediner van de Lelystadse Uitdaging plaats. Om dit evenement mogelijk te maken zijn er 19 smaakvolle matches gemaakt. Werkbedrijf Lelystad werd op die dag omgetoverd tot een maatschappelijk 4-sterren restaurant en stelde de ruimte beschikbaar. Zes Lelystadse chef-koks hebben voor 1,5 dag hun talent vrijwillig ingezet om samen met de crew van de Steiger en het Werkbedrijf een verrassend 4-gangen Aspergediner te bereiden. Een verrijking voor hun werkervaring, op deze manier leren zij de fijne kneepjes kennen van het vak. Het volledige menu is samengesteld met uitsluitend lokale producten en beschikbaar gesteld door Stichting Lelystadse boer en ondernemers uit Lelystad.

Meer dan 100 maatschappelijk betrokken ondernemers aanwezig

Meer dan 100 ondernemers waren aanwezig en droegen op deze manier een maatschappelijk steentje bij om het Aspergediner mogelijk te maken.

De opbrengst van het sponsordiner is een donatie voor de Lelystadse Uitdaging. Met deze bijdrage worden de activiteiten van de Lelystadse Uitdaging mogelijk gemaakt en de leerling-koks zijn een bijzondere werkervaring rijker.

Voor 1 dag chef-kok zijn! De making-off… van het Aspergediner

Chef-koks Faizel Lobo (Hajé Shops, Hotels & Restaurants), Monica Cost (Restaurant Monica & Winston), Erik Titulaer (Brasserie de Houtrib en Jan Goos), Tessa van den Brink (Hof van Lelystad) en Jurrie Hooijer (Flantuas Restaurant Luchthaven Lelystad) hebben hun talent ingezet om samen te koken met de horecacrew van het Werkbedrijf en de Steiger. Twee dagen voorafgaand aan het evenement werd alles samen voorbereid. Het verrassende menu werd gecoördineerd door Gerhard Flantuas en bereid door leerling chef-koks van De Steiger en de crew van Werkbedrijf Lelystad onder begeleiding van horeca-docent Jacco van der Stel, Brigit van Loo en docent MBO College Lelystad: Det Olde Hampsink.

 

Trots op Lelystad

“De maatschappelijke betrokkenheid in Lelystad is enorm, ondernemend Lelystad is graag van betekenis voor de stad. Dit evenement laat zien waar de Lelystadse Uitdaging goed in is: verbinden en het matchen van vraag en aanbod. Voor dit evenement zijn 19 smaakvolle matches gemaakt en de horecacrew van de Steiger en het Werkbedrijf is een bijzondere werkervaring rijker. De Lelystadse Uitdaging verbindt en samen bereiken we meer”. Aldus Simone Veldt, manager Lelystadse Uitdaging.

Scroll naar boven