Het Coronavirus raakt ook de Lelystadse Uitdaging. Zo hebben we een aantal matches on hold moeten zetten. Op 27 mei staat hét Lelystadse Sponsordiner gepland. Met de werkgroep is besloten om de voorbereidingen, op afstand, door te laten gaan maar we houden er rekening mee dat we het diner moeten uitstellen. 

Tegelijkertijd zien we dat er andere matches en verbindingen ontstaan. Zoals de match met de Voedselbank de Korenaar, gemaakt door ons matchgroeplid Jaap Wisse van Amex Logistics: gisteren zijn daar 50 maaltijden bezorgd, gemaakt van de ‘voedselwaste’ die in de horeca is ontstaan door de directe sluitingsmaatregelen. De maaltijden zijn bereid door Mercuur’s Catering uit Amersfoort. Morgen worden er weer 50 maaltijden bezorgd.

In deze tijd is het matchen van vraag een aanbod belangrijker dan ooit. Er ontstaan andere hulpvragen en ontstaan tekorten. Daarnaast zien we dat er nieuwe maatschappelijke initiatieven ontstaan om elkaar te helpen zodat niemand er alleen voor hoeft te staan in deze tijd. Aan de andere kant ontstaat er ook aanbod zoals voedsel, online kennis en helpende handen (op afstand) van mensen die gedwongen thuis zitten). 

De Lelystadse Uitdaging blijft vraag en aanbod matchen die Corona-gerelateerd zijn. We blijven ons inzetten voor maatschappelijke organisaties. Tegelijkertijd houden we er rekening mee dat wij ons ondernemersnetwerk niet onnodig belasten in deze moeilijke tijd. Maar we weten ook dat er veel mensen zijn die nu juist kunnen en willen helpen en klaar staan voor Lelystad. Samen kijken we per aanvraag of we verbindingen kunnen maken en hoe we kunnen helpen. Heb je zelf ideeën, een initiatief of aanbod? Laat het mij weten via de mail of telefoon: 06-45556767.

Corona-gerelateerde aanvragen kunnen ingediend worden via onze website: https://lelystadseuitdaging.nl/vraag-en-aanbod/

Wij beoordelen de aanvragen op urgentie en haalbaarheid. De Lelystadse Uitdaging volgt de richtlijnen van het RIVM en de regering.

Samenwerken, samenleven, samen doen!

Share This