Oranje Fonds geeft Lelystadse uitdaging tien mille subsidie

Flevopost-

Lelystad – De Lelystadse Uitdaging heeft tienduizend euro subsidie ontvangen van het Oranje Fonds. Ook de gemeente Lelystad en de Rabobank ondersteunen het initiatief.

De Lelystadse Uitdaging wordt de vijftigste Uitdaging in Nederland en de eerste in Flevoland. De Lelystadse Uitdaging is een ondernemersnetwerk waarin bedrijven gestimuleerd worden hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen in concrete acties om daarmee het leefklimaat in hun gemeente te verbeteren. Met een subsidiebijdrage van tien mille wil het Oranje Fonds de stichting bijstaan in haar doelstellingen. Overige ‘founders’ zijn de gemeente Lelystad en Rabobank Flevoland. Mede-initiatiefnemer is de Bedrijfskring Lelystad.

Feestelijke bijeenkomst

De officiële oprichting is donderdag 1 september tijdens een feestelijke bijeenkomst. Onder toeziend oog van de notaris tekenen de bestuurders Meta Jacobs (oud-wethouder), Arnoud Booij (A.S.F. Fischer), Rob Donker (Rabobank), Aswin Frenay (MTH accountants & adviseurs), El Ghali Cherrat (Sahara Net) en Tom Lansink (Lansink BV) de oprichtingsakte.

Aanwinst

‘De Lelystadse Uitdaging wordt een aanwinst voor de stad. Er zijn al veel bedrijven die zich maatschappelijk inzetten. Met deze Stichting hebben we als doel alle ondernemers in Lelystad uit te dagen om maatschappelijk betrokken te ondernemen,’ aldus voorzitter Meta Jacobs. De Lelystadse Uitdaging (in oprichting) zet zich in om aanvragen van maatschappelijke organisaties te realiseren. Dit zijn uitdagingen op het gebied van Materialen (spullen), Middelen en Menskracht (extra handjes, creativiteit, kennis en kunde) die bijdragen aan een betere leefkwaliteit van de inwoners van Lelystad.

 

(Dit artikel is verschenen in de Flevopost op 21 juli 2016)

Scroll naar boven