Honderd ondernemers proeven de smaak van Lelystad

Honderd ondernemers en wethouder Janneke Sparreboom van Zorg en Welzijn hebben de smaak van Lelystad geproefd tijdens het verrassende Lelystad Diner van de Lelystadse Uitdaging. De sterren van de avond waren de leerling-koks van praktijkonderwijs de Steiger, MBO College Lelystad en de horecacrew van Werkbedrijf Lelystad.

Twintig matches

Om dit evenement mogelijk te maken zijn er twintig smaakvolle matches gemaakt. Werkbedrijf Lelystad werd op 17 mei omgetoverd tot een maatschappelijk viersterrenrestaurant en stelde de ruimte beschikbaar. Vier Lelystadse chef-koks hebben voor anderhalve dag hun talent vrijwillig ingezet om samen met de crew van de Steiger en Werkbedrijf Lelystad een verrassend viergangendiner te bereiden. Een verrijking voor de werkervaring van de crew, op deze manier leerden zij de fijne kneepjes kennen van het vak. Het volledige menu is samengesteld met uitsluitend lokale producten en beschikbaar gesteld door Stichting De Lelystadse Boer en ondernemers uit Lelystad.

Verbinden van vraag en aanbod

“Lelystad heeft zoveel moois te bieden en het is fantastisch om te zien dat ondernemend Lelystad zich belangeloos inzet voor de stad. Dit evenement laat zien dat je met samenwerken heel veel kunt bereiken en waar de Lelystadse Uitdaging goed in is: verbinden en het matchen van vraag en aanbod,” aldus Simone Veldt, manager Lelystadse Uitdaging.

Voor één dag chef-kok zijn

Chef-koks Tessa van den Brink (Hof van Lelystad), Nico van der Drift en Roy Kramer (Restaurant Silver), Gerhard Flantua (Flantuas Restaurant Luchthaven Lelystad) en Remy Newland/(KFC) zetten hun talent in om samen te koken met de horecacrew van het Werkbedrijf en leerlingen van praktijkonderwijs De Steiger. De dagen voorafgaand aan het evenement hebben zij alles samen voorbereid. Het verrassende menu werd gecoördineerd door Gerhard Flantuas, het culinaire brein van het Lelystad diner. “Wat mooi is kost moeite (Erasmus) maar ik zet mij graag in voor een samenleving waarin we meer naar elkaar omkijken en aandacht hebben voor elkaar”, aldus Gerhard Flantua. De gerechten werden bereid door leerling chef-koks van De Steiger onder begeleiding van horeca-docent Jacco van der Stel. De crew van Werkbedrijf Lelystad zorgde samen met de leerlingen van met MBO College Lelystad voor de bediening onder begeleiding van Brigit van Loo en docent MBO College Lelystad: Det Olde Hampsink.

Verrassend menu met uitsluitend Lelystadse producten

Alle vier de gangen werden bereid met producten uit Lelystad en omgeving. Zo werd het voorgerecht bereid met de Syrische kaas van statushouder Ahmed uit Lelystad en leren de leerlingen van praktijkonderwijs de Steiger de geheimen van het maken van Syrische kaas.

 

Ook de forellen van Tom’s Creek en de eend van Quaack werden met passie bereid door Lelystadse chef-koks met hart voor de stad. Het hoofgerecht was het Silver’s polderbokje en als dessert stond een bijzondere Yoghurttrifle met aardbeiensorbet op het menu gemaakt van ijs van De IIsbrouwers en boerenzuivel van The Grow Company. Bij de koffie van de barista van Puro fairtrade coffee werden eigengemaakte chocolaatjes geserveerd van chocolaterie Brouwer. De leerlingen hebben deze samen met de chocolatier gemaakt bij de chocoladefabriek in Lelystad, het échte Willy Wonka gevoel. De wijnen zijn geselecteerd en aangeboden door Wijnhuis Groot Genot, een Lelystadse wijnimporteur van biologische wijnen.

 

Leerlingen Guyon Wong en Aline Deijnum van de Kubus hebben hebben hun muzikale talent ingezet en samen met zangeres Elvira Keijser de avond compleet gemaakt. Fotografe Patricia heeft ervoor gezorgd dat deze bijzondere avond is vast gelegd.

Meer dan honderd maatschappelijk betrokken ondernemers

Meer dan honderd ondernemers waren aanwezig en droegen op deze manier een maatschappelijk steentje bij om het Lelystad Diner mogelijk te maken. De opbrengst van het sponsordiner is een donatie voor de Lelystadse Uitdaging. Met deze bijdrage worden de activiteiten van de Lelystadse Uitdaging mogelijk gemaakt en de leerling-koks zijn een bijzondere werkervaring rijker.

Ook betrokken zijn bij de Lelystadse Uitdaging?

Word founder, sponsor of vriend van de Lelystadse Uitdaging en ondersteun daarmee de activiteiten van de Lelystadse Uitdaging. Als Founder, sponsor of vriend zetten bedrijven zich als maatschappelijk betrokken organisatie op de kaart. De inzet heeft direct een maatschappelijke meerwaarde voor Lelystad. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Simone Veldt, Manager Lelystadse Uitdaging: tel. 06-45556767 of per mail: info@lelystadseuitdaging.nl

 

Scroll naar boven