Matchgroep
Vraag / Aanbod
Status: gerealiseerd

Wie heeft een nieuw pand voor ons burgerinitiatief?

Omschrijving

Sinds 3 jaar huren wij het pand op de Waagpassage dat daarvoor al 6 jaar leeg stond. Wij maakten een stadmoestuin en deden veel leuke acties voor onze stad. Aanvankelijk kregen we te horen dat het pand op de Waagpassage t.z.t. gesloopt zou gaan worden. Wanneer was nog niet bekend, maar wel binnen 5 jaar. Wij huurde het pand en beheerde het, knapte het op tot een leuke ontmoetingsplek en atelier in afwachting van een ander permanent pand. De gemeente, erg enthousiast over ons initiatief, beloofde ons mee te helpen zoeken naar een andere plek voor de komende winter. ( we deden al eens een oproep voor een kachel/verwarming, zonder succes overigens). Met de vorige eigenaar van het pand hadden we de afspraak dat we op tijd zouden horen wanneer we er uit zouden moeten.

VRAAG!
Gisteren 20 februari kregen we te horen  dat het pand verkocht was aan een nieuwe eigenaar en dat we het pand geheel leeg moeten achterlaten op de 20e maart. Dus over 4 weken!
Gezien de hoeveelheid werk die dit geeft en de hoeveelheid spullen die we hebben, zijn we op zoek naar een andere ( eventueel tijdelijke) locatie. Er staat veel leeg, maar op eigen initiatief is het lastig om een ander pand te vinden.
Als we geen andere plek krijgen betekent dit het einde van ons initiatief! We willen graag door en de gemeente heeft ook niet zomaar iets beschikbaar. De stadsmanager Jeroen Wiggers is er wel mee bezig.

Wie wil een ander onderkomen voor ons vinden? mogelijkheden bieden ( busje) om onze spullen te verhuizen?!
Om te zien wat we doen en al hebben betekent voor onze stad; kijk op onze website www.hetlapp.nl en www.eetbaarLelystad.nl We zijn met een vaste kern van 8 tot 10 vrijwilligers, allen in de leeftijd van 30 tot 55 en willen graag ons initiatief voortzetten. Met ons initiatief zijn we inmiddels bekend bij stichting DOEN, Eetbaar Nederland en steden in transitie en we hebben het bordje stadsambassade van Pakhuis de Zwijger gekregen en zijn we benoemd tot Stadmaker.

Match informatie

Aanvraagdatum 21-02-2017
AanvragerStichting ’t Lapp

Extra gegevens

Contactgegevens
Naam organisatie Stichting 't LAPP
Missie van de organisatie Stichting ’t Lapp is een platform en community voor en door mensen, die zich bezig houden met duurzaamheid, kunst, cultuur, bewustwording en natuur. ’t Lapp is een innovatieve en creatieve denktank, die een stem geeft aan mensen met originele en bruikbare initiatieven en voor sociale cohesie zorgen in hun leefomgeving. Oftewel van ons mooie Lelystad een sociaal betrokken stad te maken. De wereld om ons heen verandert en wij doen daar graag actief aan mee!www.hetlapp.nlMensen gebruiken steeds meer hun eigen ‘stem,’ zo komen er steeds meer mooie en bruikbare initiatieven in Nederland. “Schudden aan de boom” is ons motto. Kijken naar je eigen invloed op de wereld om je heen. Alleen zijn we met velen. Samen zijn we sterker. Nu nog elkaar weten te vinden en ondersteunen.Dat kan in t Lapp! Heb je een leuk idee, kom eens praten. Wellicht vind je bij ons het platform om je idee voor een onderneming of iets anders vorm te geven
Voornaam Norma
Achternaam Karmelk
Straat + huisnummer Waagpassage 17
Postcode Lelystad
Plaats 8232DR
Telefoonnummer
Wat wilt u aanvragen?
Doel van uw vraag Met onze inzet bieden we indien mogelijk een pluk/ stadmoestuin voor de stad, een warme plek om anderen te ontmoeten, workshops voor een
Doelgroep Gebouwen beheerders, makelaars, verhuisbedrijven, opslag?
Uitsplitsing van uw vraag
Andere betrokken organisaties Stichting DOEN waarvan we ook een flinke subsidie mochten ontvangen omdat zij net als vele enthousiast waren over ons initiatief.Urban Green Store Hollands Glorie.
Captcha