Matchgroep
Vraag / Aanbod
Status: gerealiseerd

Inplannen van 3 bedrijven die op 10 mei 2017 een groepje leerlingen van BO de Triangel willen ontvangen voor een Bliksemstage

Omschrijving

Op woensdag 10 mei 2017 gaan 21 leerlingen uit groep 7/8 van de Triangel op Bliksemstage. De leerlingen zijn 10 à 12 jaar oud. Tijdens een Bliksemstage bezoeken leerlingen een bedrijf op een normale werkdag. Ze komen in kleine groepjes met één of twee begeleiders. Een Bliksemstage bestaat uit drie onderdelen: een kennismaking met het bedrijf, een rondleiding en een praktisch deel waarbij de leerlingen ook echt een handje mogen meehelpen.

Het bezoek wordt in de klas voorbereid. JINC heeft hiervoor speciaal lesmateriaal ontwikkeld waarmee de leerlingen worden uitgedaagd om na te denken over beroepen die bij hen passen. Na afloop van de Bliksemstage ontvangen de bedrijven verslagen die de leerlingen geschreven hebben naar aanleiding van het bedrijfsbezoek.

Match informatie

Aanvraagdatum 06-02-2017
AanvragerJINC

Extra gegevens

Contactgegevens
Naam organisatie JINC
Missie van de organisatie Elk kind heeft dromen en talenten, maar als je opgroeit in een omgeving met weinig rolmodellen en veel werkloosheid, krijg je nauwelijks kans om deze waar te maken en sta je er vaak alleen voor. JINC vindt dat ieder kind een eerlijke kans op de arbeidsmarkt verdient. Samen met het bedrijfsleven en het onderwijs geeft JINC deze kinderen kans op een betere toekomst. Ze leren solliciteren, maken kennis met verschillende beroepen en ontdekken samen met een coach welk werk bij hun mogelijkheden en talent past.JINC is een non-profit organisatie en wordt grotendeels gefinancierd door het bedrijfsleven. Circa 300 bedrijven zijn partner en dragen financieel bij om deze kinderen op weg te helpen. Met de projecten van JINC ervaren jaarlijks zo’n 45.000 basisschool- en vmbo-leerlingen uit Almere, Amersfoort, Amsterdam, Brabant, Den Haag, Kennemerland, Leeuwarden, Lelystad, Rotterdam en Utrecht hoe het werkt op de arbeidsmarkt. Voor meer informatie over JINC, kijk op www.jinc.nl.
Voornaam Mariska
Achternaam Boom
Straat + huisnummer Rentmeesterstraat 32
Postcode Almere
Plaats 1315JS
Telefoonnummer 0646105904
Telefoonnummer (036) 760-7667
E-mailadres mboom@jinc.nl
Wat wilt u aanvragen?
Vraag Inplannen van 3 bedrijven die op 10 mei 2017 een groepje leerlingen van BO de Triangel willen ontvangen voor een Bliksemstage
Uw vraag Op woensdag 10 mei 2017 gaan 21 leerlingen uit groep 7/8 van de Triangel op Bliksemstage. De leerlingen zijn 10 à 12 jaar oud. Tijdens een Bliksemstage bezoeken leerlingen een bedrijf op een normale werkdag. Ze komen in kleine groepjes met één of twee begeleiders. Een Bliksemstage bestaat uit drie onderdelen: een kennismaking met het bedrijf, een rondleiding en een praktisch deel waarbij de leerlingen ook echt een handje mogen meehelpen. Het bezoek wordt in de klas voorbereid. JINC heeft hiervoor speciaal lesmateriaal ontwikkeld waarmee de leerlingen worden uitgedaagd om na te denken over beroepen die bij hen passen. Na afloop van de Bliksemstage ontvangen de bedrijven verslagen die de leerlingen geschreven hebben naar aanleiding van het bedrijfsbezoek.
Doel van uw vraag Voor bedrijven is een Bliksemstage is een leuke manier om in contact te komen met een belangrijke groep eventuele werknemers voor de toekomst. Ook leerlingen helpen erachter te komen wat juist niet bij ze past is, is doel van het project. Bovendien kan het heel verrassend zijn voor organisaties eens door de ogen van kinderen en jongeren te zien.In het ideale plaatje gaat een leerling vanaf groep 7 tot de 2e klas van het vmbo 2 keer per jaar op Bliksemstage. Dit maakt dat hij/zij 6-8 bedrijven van binnen heeft gezien. In de 2e klas (13-14 jaar) moeten leerlingen een studierichting kiezen op het vmbo. Door deze Bliksemstages hebben zij al kennis gemaakt met diverse bedrijven en sectoren waardoor deze keuze meer gebaseerd is op eerdere ervaringen die zij opgedaan hebben. In Lelystad zijn wij in het schooljaar 2016/2017 gestart. Het belangrijkste om deze ochtenden te laten slagen is het vinden van bedrijven die hun deuren willen openen. Dit netwerk uitbreiden kost tijd en hier kunnen wij altijd hulp bij gebruiken. Door de inzet van de Lelystadse uitdaging kunnen 21 Lelystadse leerlingen in 2017 op een bedrijfsbezoek. Na het vinden van bedrijven voor 10 mei zal JINC uiteraard mee op afspraak gaan om te helpen bij het bedenken van een passend programma.
Doelgroep Het gaat om leerlingen van basisschool de Triangel. Zij zitten in groep 7 en 8 en zijn tussen de 10 - 12 jaar oud. JINC vindt dat elk kind een eerlijke kans verdient op de arbeidsmarkt, ook als het opgroeit in een omgeving met minder voorbeelden en rolmodellen om zich aan op te trekken. De scholen worden gekozen op basis van sociaal-economisch achtergestelde wijken.
Uitsplitsing van uw vraag Wij zouden graag 3 bedrijven uit Lelystad door de Lelystadse Uitdaging laten inplannen voor een Bliksemstage op woensdag 10 mei 2017. Voorkeursbedrijven zijn bijvoorbeeld:- Marfo- Noppies- Giant- Farm Diary- Loading Systems- McCain Foods Holland BV- Holland Composites
Andere betrokken organisaties De start in Lelystad is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Lelystad en het VSB fonds die voor de eerste drie jaar in Lelystad een financiering hebben toegezegd. Hierdoor kan JINC voeten in de aarde krijgen om een netwerk in Lelystad op te bouwen.
Overige opmerkingen Op woensdag 25 januari hebben Simone Veldt en ik elkaar gesproken over een mogelijke samenwerking. Daaruit kwam naar voren dat JINC in Lelystad een vraag zou kunnen indienen bij de Lelystadse Uitdaging. Daaruit is deze vraag voortgekomen. Mochten er naar aanleiding van deze aanvraag nog vragen zijn hoor ik het graag!
Captcha